אורי בעצמו לא חייייייב לחתום בגב בצ'ק, כי החתימה שלו קיימת בצידו הקדמי של הצ'ק, אבל בעלת הבית צריכה לחתום מאחורה. מספיק שהיא קצת סנילית ושכחה....והצ'ק חזר כלעומת שבא
| Author | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
DJ FREEDOM |
דוקטור | #181 | ||
|
על גב הצ'ק בסופו של יום צריכות להיות שתי החתימות בשביל שה"ההפקדה תהיה יותר כשרה מהרב שך, ש"ח וגם אשך
אורי בעצמו לא חייייייב לחתום בגב בצ'ק, כי החתימה שלו קיימת בצידו הקדמי של הצ'ק, אבל בעלת הבית צריכה לחתום מאחורה. מספיק שהיא קצת סנילית ושכחה....והצ'ק חזר כלעומת שבא |
||||
|
|
||||
uritotti |
Re: ãå÷èå&osla | #182 | ||
|
שניכם מפספסים עניין שלכאורה שולי, אך הוא הכרחי להבנת הפואנטה.
בעלת הדירה לעולם לא רואה את הצ'ק והוא אינו מגיע לידה כדי שזו תוכל לחתום עליו. ישנן מעטפות מיוחדות עליהם אני ממלא את פרטי חשבונה של בעלת הדירה ואת שמה כפי שהוא מופיע על גבי הצ'ק. אני מכניס את הצ'ק עליו חתום למוטב בלבד למעטה ואת המעטפה לתיבה המיועדת לכך. המעטפה והפרטים מטרתם היא למנוע פעולות כגון הסבה וכל היוצא בכך, כמו גם העובדה שהצ'ק הוא למוטב בלבד. מכאן שלא מדובר בפקיד נחמד ששם חותמת, אלא בפקיד שסה"כ מבצע את המוטל עליו. כאשר הוא לא שם את החותמת הוא מעד בעבודתו ולא אני הוא שצריך לשלם על כך. אבל, אם כפי שאתה טוען דוקטור השגיאה קרתה בבנק של בעלת הדירה ולא בשלי, אז כבר פתרת לי את הבעיה כיוון שהיא, קרי בעלת הדירה, טענה שהבעיה היא אצלי ובבנק שלי. - - - - - - - - - - - - -
l'Enfer, c'est les autres |
||||
|
|
||||
DJ FREEDOM |
אורי | #183 | ||
|
להזכירך, במעטפות החיש-בנק כל הפרטים הם בעצם תעתיק של החתיכה שנשארת אצלך בידיים. זו בדיוק הסיבה שאתה אמור לרשום את שם ומספר החשבון של בעלת הבית בגב הצ'ק
הנוהל כמו שהבנתי הוא להפקיד על סמך הכתוב במעטפה, אולם במידה ואי אפשר להבין את הכתוב עליה מסיבה כלשהי - להפקיד על סמך הכתוב בגב הצ'ק עכשיו נחש מה קורה אם לא רשום כלום על גב הצ'ק |
||||
|
|
||||
Dr Phunky |
Re: אורי | #184 | ||
|
אם זה ממש קריטי אני מוכן לשבת ולכתוב בעוד שכשעה ומשהו
לאחר תום האימון היומי בדיוק איפה הבעיה שלך ואיפה לא קיימת שום בעיה של הפקיד וזה אגב אחת הסיבות למה הבנק לא שש לחתום זיכינו כדי לא להרגיל את הלקוח לתהליך שלא תקין ועוד אחרי זה לקבל טענות על כך |
||||
|
|
||||
Dr Phunky |
Re: השתלמות מהירה בדיני שיקים | #185 | ||
|
אז לפני שנתחיל
נבהיר פה מספר מושגים על מנת להקל בהמשך הדרך מושך השיק - מי שעבורו הופקד השיק נמשך - מי ששילם את הכסף למושך השיק היסב - חתימתו של מושך השיק, מתבצעת תמיד בגב השיק, וחייבת להיות זהה לחלוטין לחתימה של מושך השיק שקיימת במאגרי הבנק רבים חושבים שתפקיד ההיסב הוא לאשר שקיבלו את תמורתו וזה לא מדויק ולא נכון אוחז כשורה, שזה בעצם המושג המרכזי בסיפור שלך - מי שמחזיק את השיק וזכאי על פי חוק לקבל את תמורתו ובכן כמו שכבר כתבתי בטופיק האחרון שיק, למרות שהוא נח לך בארנק באופן יום יומי הוא מסמך משפטי טהור זאת בעצם התחייבות של הבנק שלך לשלם לך את הסכום הנקוב לא לפני המועד הנקוב ולהעביר לך את תמורתו כמובן שהבנק שלך לא מגדל את הכסף על העץ ולכן הוא מבקש מהבנק של מי שהפקיד לך את השיק קרי הבנק הנמשך לקבל את הכסף זאת במידה והוא אוחז כשורה בשיק אם נחזור לרגע למקרה שלך ע"מ שהבנק של הגברת יחשב כאוחז כשורה היא אמורה ובעיקר חייבת לחתום מאחורי השיק על מנת להסב לה את השיק את השיק שהפקדת בבנק של הגברת ולאחר שהופקד בחשבונה מקבל הבנק שלך לאישור עקב כך שהבנק שלך לא ראה שום היסב מאחורה מבחינתו בעלת הדירה שלך היא לא אוחזת כשורה בשיק ולכן הוא סירב לתת לה את תמורתו כאשר אתה מגיע על מנת להפקיד את השיק אתה חייב לוודא שאתה מבצע את כל המהלכים לגביו בדיוק לפי הספר כמו שאם למשכנתא שדרושים בה שני ערבים לא יעלה על הדעת שתמצא חתימה של ערב אחד בלבד כך לא יתכן ששיק יופקד ללא היסב ישנם מקרים שבהם ניתן לעגל פינות למשל פקיד הבנק בו הופקד השיק, הבנק של בעלת הדירה היה יכול לעגל פינה רצינית מאוד להחתים חותמת זיכינו ובא לציון גואל מכיוון שלא עשה כך (והוא לא באמת חייב דוגמה חיה לכך היא המקרה דנן בו אתה סמכת על הבנק של הגברת שיחתים חותמת זיכינו את חשבון המוטב גם אם ללא ידיעתך על מאחורי הקלעים וכבר שמענו בצבא את המשפט המרגיז חוסר ידיעה אינה פותרת מאחריות) ומכיוון שגם בעלת הדירה לא חתמה מאחורה השיק הוחזר כי הוא היה חייב לחזור זה בגדול למה השיק שלך חזר וכמה תשובות קצרות לתמיהות שלך א. זה שכתבת למוטב בלבד זה אומר לבנק שהוא לא יכול להפקיד את השיק לאדם אחר זולת מוטב השיק ולא מסיקים מכאן שום משמעות או נגזרת אחרת ב. את הבנק לא מעניין שאתה מבצע את הפעולה הזאת באופן שחוזר על עצמו גם אם מדובר על עשור שלם ברצף בעלת הדירה חייבת לחתום על השיק שהיא מקבלת וכך היא מסיבה אותה אליה ואל הבנק שלה ג. חתימת המסב מאחורי השיק מעניקה לבנק מעמד של אוחז כשורה. החתימה גם יוצרת התחייבות של המסב על סכום השיק כלפי הבנק. כפועל יוצא,היא מקנה לבנק זכות לבטל הזיכוי בחשבון אם השיק אינו נפרע, ובעצם זכות לתבוע את המסב על כסף שקיבל, אך הבנק לא קיבל את תמורתו. ד. טופס ההפקדה אינו מסמך במישור המשפטי. הוא לא מחייב אף אחד, בטח לא את המושך, אלא רק את המפקיד. במידה והבנק ירצה להגיש השיק להוצאה לפועל למשל, ע"מ לקבל את תמורתו, לא ניתן יהיה להגיש מסמך זה ולפיכך הבנק דורש היסב. עכשיו אני באמת מקווה שעזרתי ואם עוד לא סגרנו לך פה כמה פינות תרגיש חופשי לגזול לי את שארית הזמן הפנוי שלי |
||||
|
|
||||
DJ FREEDOM |
מוסר השכל | #186 | ||
|
הצד האחורי של הצ'ק לא מלא בציורים צבעוניים אך ורק בגלל שצריך לכתוב שם הרבה יותר מאשר על צידו הקדמי
|
||||
|
|
||||
glida 22 |
Re: מוסר השכל | #187 | ||
|
פאנקי סחטין על ההשקעה
בתור אחת שמתעסקת עם צ'קים יום ביומו למדתי כמה דברים קטנים |
||||
|
|
||||
uritotti |
Re: îåñø ä | #188 | ||
|
אז מה שאתה אומר דוקטור, על אף סתירה מסויימת בדבריך, היום (כן, כן הראשון לחודש הגיע) כאשר אני הולך לשים לה את הצ'ק לרשום גם מאחורי הצ'ק את שמה ואת מספר חשבון הבנק שלה?
- - - - - - - - - - - - -
||||
|
|
||||
uritotti |
Re: îåñø ä | #189 | ||
|
רק אציין שאני לא מלאה אתכם סתם, פשוט במהלך השנה חזר לי כבר צ'ק, הפעם מהסיבות הברורות מאליו, קרי אין כסף בחשבון.
אלא שאת המקרה הזה עוד עברתיי בשלום, והחודש, חודש בו אני מתחיל שנה שלישית בדירה הספציפית הזו, בעלת הבית כעסה עלי, עד כדי חוסר רצון לחדש לי את החוזה (בלי קשר לכך שהיא מעלה לי אותו בכל שנה הבת זונה) בגלל המקרה הזה שלעולם לא קרה לי, ולכן חשוב לי שהפעם הכל ילך כשורה כי לא בא לי לחיות ברחוב בדיוק שנראה שהחורף סוף כל סוף מגיע. - - - - - - - - - - - - -
||||
|
|
||||
Dr Phunky |
Re: îåñø ä | #190 | ||
|
תן לי את הנקודה שבה הבנת שיש סתירה בדברי
ואנסה להסביר אותה שוב אם אתם כבר שלוש שנים צועדים ביחד והיא עושה פרצופים על שיק שחוזר, במקרה הגרוע, פעם בשנה היא אכן בת זונה אמיתית ושקול לחפש אולי דירה אחרת המצב בתל אביב הולך להיות שמח לכם, לשוכרים, אחרי המון זמן שהשוק הזה טיפס בחדות כלפי מעלה, אבל זה כבר לטופיק בנושא הנדלן בישראל לגבי השאלה מה עושים בפועל זה נורא תלוי בבנק כך שאין פה עשה ואל תעשה אם היית מפקיד בדיסקונט הייתי אומר לך לא לחתום ולא לעשות כלום ב100 אחוז מהמקרים שיוצא לי להפקיד שיקים ללקוחות במידה ואין בכלל חתימה מאחורה ורק במידה ושם המוטב על השיק זהה לשם בעל החשבון גם אם יש "למוטב בלבד" וגם אם אין אני מחתים זיכינו במידה ויש אפילו קשקוש קטן ולא ברור אני לא מחתים בכלל זה הנוהל אבל שוב בלאומי/פועלים יכולים לקבוע שלא מחתימים בכלל "זיכינו" ללקוחות מעצבנים ובעלת הדירה שלך אכן נשמעת מרגיזה למדי אני חושב שעדיף שלא תכתוב כלום מאחורה ופשוט צרף פתק קטן להפקדה בזה הנוסח "השיק הוא תשלום עבור שכר דירה. אבקש להחתים בחותמת זיכינו את השיק ע"מ שלא יחזור" עוד לא נולד הפקיד המניאק שיראה שאין חתימה מאחורה, ואחרי הפתקון הזה לא יטביע זיכינו ואם באמת אתם רוצים להתייעל נסה לדבר על ליבה ולקבוע איתה שע"מ שתקבל את הכסף במועד הקבוע ללא כאב ראש אתה תבצע לה העברה בנקאית את אותה העברה אתה יכול לבצע היום באמצעות המענה הטלפוני של הבנק, או באינטרנט. ותאמין לי שאחרי שמתרגלים, אין פשוט ונוח מזה. |
||||
|
|
||||
TErlahh |
Re: îåñø ä | #191 | ||
|
לא שאני משתמש בצ'קים, ויזה לקח לי 23 שנים להוציא
אבל המידע פה בהחלט יהיה מועיל ביום מן הימים שגם אני אשכיר דירה תודה דוקטור, סוף סוף אתה מועיל במשהו |
||||
|
|
||||
DiMaSsO |
SMS free ! | #192 | ||
|
|
||||
DiMaSsO |
today | #193 | ||
|
|
||||
|
|
||||
sh33p |
המלצונת... | #194 | ||
|
SALE SALE SALE!!!
סייל מטורף בביטפורט beatport.com כל הטראקים שעלו קודם 1.49$ ירדו ל0.99$ קדימה קדימה לקנות עד שיתקשרו מהבנק הסייל ל24 שעות בלבד!!!
|
||||
|
|
||||